Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Vittnen jagade rånare med håv

En knivbeväpnad man greps efter ett rån i Majorna. Vittnen ska ha gripit in och jagat honom med stenar och en håv som tillhyggen.

En livsmedelsbutik i Majorna rånades strax före klockan 10.30 på torsdagsförmiddagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– En man med kniv lämnade butiken då och fick med sig någon form av kassa, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Ett vittne som bor i närheten av den rånade butiken berättar för GP hur han vaknade av tumult på innergården. När han tittade ut genom fönstret såg han först en knivbeväpnad man som försökte gömma sig.

- Sedan kom två andra efter. Den ene kastade stenar på mannen och den andre slog med en håv för att få honom att ge upp och släppa kniven, säger vittnet.

Polisen var snabbt på plats och sköt ett varningsskott innan de kunde gripa mannen.

- Knivmannen hotade dem som stoppade honom. Det var väldigt läskigt att vakna upp till något sådant här. Att det springer en knivman på ens innergård och att polisen sedan kommer och skjuter varningsskott, säger vittnet, som alltså kunde se gripandet från sitt fönster.

Polisen bekräftar uppgifterna om att vittnen använt stenar och en håv för att övermanna knivmannen och försöka avväpna honom.

– Mannen, som var påverkad av alkohol eller narkotika, hotade i samband med övermannandet att döda flera personer, säger Christer Fuxborg.

Den stulna kassan kunde återlämnas till butiken efter gripandet och det är ännu oklart om rånaren lyckats få med sig några pengar eller inte.

I samband med de förhör som hållits efter rånet har det kommit fram att det var två rånare på platsen. Polisen söker nu i närområdet efter ytterligare en misstänkt gärningsman.

Polisen har ännu inga uppgifter om eventuella personskador i samband med rånet.

Området där polisen sköt varningsskott samt den butik där rånet inträffade har nu spärrats av för teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.