Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vittne inledde biljakt på klädtjuvar

Polisen har stoppat en bil som två misstänkta tjuvar har lämnat en klädbutik på Backaplan i. Bilen har stoppats vid en bensinstation i Partille där polisen kom ikapp fordonet. – Ett vittne har följt efter de här damerna och hela tiden gett oss rätt position. Våra bilar har väl fått trampa på lite för att komma ikapp, säger Christer Fuxborg på polisen.

Jakten efter tjuvarna inleddes efter att ett vittne enligt polisen såg hur två kvinnor plockade av larm från kläder inne på Stadium på Backaplan på Hisingen som de senare smugglade ner i sina väskor. 

Vittnet ska efter det har larmat polisen och följt efter kvinnorna i deras bil. 

– Vittnet har följt efter den här bilen genom Tingstadstunneln och senare öster ut längs E20. Våra patruller har åkt från city och har hela tiden fått rätt position av vittnet. Våra bilar har väl fått trampa på en del för att komma ikapp, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg. 

Fyra polisbilar tog upp jakten 

Ett vittne berättar för GP hur han vid 14.40-tiden såg fyra polisbilar köra i hög hastighet öster ut längs E20 i höjd med Munkebäck. 

– Det är sannolikt bilarna som har kört efter de här damerna. Det här har tagit stopp nu och vi står vid en bensinstation i Partille. Jag vet inte vad detta kommer sluta i, men ingångsvärdet är att det handlar om stöld i butik, säger Christer Fuxborg. 

Enligt presstalesmannen finns det i nuläget inga uppgifter gällande att de misstänkta tjuvarna ska ha kört för fort. 

– Nej, men våra bilar har ju fått göra det för att komma ikapp. Nu håller vi på att reda ut det här vid platsen, säger han. 

Stöld även på Biltema 

Enligt Fuxborg utreder polisen även stöld inne vid Biltema på Backaplan som inträffade omkring 20 minuter innan stölden på Stadium. 

– Där hade någon varit inne och plockat isär produkter och hotat personalen på ett otrevligt sätt. Men vi vet i nuläget inte om händelserna på Biltema och Stadium något samband, säger Christer Fuxborg

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.