Visst hopp finns om en solig luciahelg

Det laddas för fullt i stadens skolor och förskolor för ett stämningsfullt luciafirande. Men det ombytliga Göteborgsvädret riskerar att förstöra stämningen något.

ANNONS
|

Efter en mild höst med plötsliga köldknäppar och en vecka med nästan bara regn kan man känna att vädret är något ombytligare än annars. Men hur blir luciahelgen?

– Det är svårt att ge några exakta prognoser men vi kan ge en generell bild, med reservation för att det kommer att ändras, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

Norra Sverige får kallt och klart väder med med minusgrader. I Göteborg däremot drar det ett nytt lågtryck över landet till helgen och för med sig en del regn.

"Kanske lite nederbörd"

– Som det ser ut nu kommer det ligga på i början av nästa vecka då vi ser en del snöblandat regn.

ANNONS

Liknande väder väntas under Luciahelgen.

– Hur detta lågtryck beter sig är osäkert även om det just nu ser ut som att det fortsätter att ligga kvar under Luciahelgen. Det innebär temperaturer kring nollan, ganska grått och men inga större mängder regn, kanske lite nederbörd.

Men än finns det hopp.

– Om vi har tur kan lågtrycket dra förbi och högtrycket norrifrån kan leta sig ner söderut i landet. Då blir det klarare och stabilare väder, säger Mikael Sjöstrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS