Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vinden vållar trafikproblem

Inställda tåg och båtar från väst till öst. SMHI utfärdar kulingvarning.

Blåsten skapade under måndagen problem bland annat med avstängda broar och inställd tågtrafik på sträckan mellan Munkedal och Strömstad på grund av nedblåsta träd på ledningar.

Även under den tidiga tisdagsmorgonen rapporterades det om nedfallna träd på vägar, bland annat väg 2035 i Alingsås kommun och väg 2020 mellan Håjum Östra och Gärdhem i Trollhättans kommun.

Vägverket utesluter inte att även det elfel som orsakar förseningar på tåglinjen mellan Göteborg och Kungsbacka kan vara orsakat av vinden. Trafiken på den sträckan beräknas vara i gång igen klockan 16 på tisdagen.

Läs också: 200 evakuerade från Kungsbackapendeln
Läs också:
Tågförseningar mellan Göteborg och Kungsbacka

Totalstoppet i tågtrafiken mellan 8 och 9 under tisdagsmorgonen på sträckan Stockholm-Skövde-Göteborg var dock inte orsakat av blåsten, utan var en följd av en olyckshändelse mellan Katrineholm och Flen.

Enligt trafikverket drabbades Västsverige hårdast av ovädret, men även på östkusten har vinden gjort sig till känna. Två båtturer mellan Visby och Nynäshamn har ställts in på grund av vindarna, och SMHI har utfärdat kulingvarning för Skagerack, Vänern samt norra, mellersta och sydöstra Östersjön. Enligt Foreca kan vi förvänta oss att även resten av veckan blir blåsig, om än i mindre styrka.

Läs också: GP:s vädersajt

– Sedan ser det ut att kunna blåsa upp rejält på fredag igen, något liknande i går. Det blir frisk och byig vind och det kommer att kännas blåsigt, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.