Villabrand orsakade totalstopp i kollektivtrafiken

En villa i Lundby på Hisingen brann under större delen av torsdagen med öppna lågor. Under kvällen pågick en stor insats med räddningstjänst, polis och ambulans.
– Vi håller på och kämpar med elden, sa Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Larmet om en brand kom in till SOS Alarm klockan 15.30 under torsdagen. Ett vittne berättade för GP att det brann kraftigt i villan.

Räddningstjänsten larmades till platsen med flera enheter.

– Det rör sig om en fullt utbruten brand. Vi är på plats med tre räddningsenheter, höjdenheter, vattenenheter och flera ledningsfordon, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Även ambulans och polis larmades till platsen.

Enligt polisen finns det i nuläget inga uppgifter om personskador.

Klockan 16.45 meddelade räddningstjänsten att villan är fullt övertänd och att man kommer låta den brinna ner till grunden under kontrollerade former.

ANNONS

– Vad som händer nu är att vi försöker dämpa ner detta och se till att elden inte sprider sig. Vi har inte fått några uppgifter om att det finns någon spridningsrisk. Från räddningstjänstens sida är det ganska passivt och vi håller på att dra ner på insatsen, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Han fortsätter:

– Jag har inte fått några uppgifter om att vi genomsökt villan, men jag tror inte att de har kunnat rökdyka med tanke på att den är övertänd. Vi har inte fått någon indikation på att det skulle finnas några personer i villan.

Väg avstängd

På grund av rökutveckling stängde räddningstjänsten av Tuvevägen under ett antal timmar.

Busslinje 17, 35 och 37 påverkades av branden.

Inledningsvis rådde stopp i båda riktningarna, men vid 21.30-tiden trafikerade bussarna åter sträckan.

På fredagsmorgonen hade räddningstjänsten två personer kvar på platsen.

Öppna lågor

I en video som skickats till GP syns hur det brinner med öppna lågor från villans tak. Hur branden har startat och om det finns någon spridningsrisk är i nuläget okänt.

– Det verkar inte vara någon verksamhet eller boende utan ett rivningsobjekt som brinner. Vi har inte fått några uppgifter om att det skulle finnas personer i villan, säger Peter Adlersson.

ANNONS

En förundersökning om mordbrand har inletts.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS