Vill ha mer grönska i Brunnsparken

ANNONS
|

I februari förra året fick landskapsarkitektstudenten Johanna Särnsjö i uppgift av GP att rita sin vision över en plats i Göteborg som en del i ett reportage om framtidsvisioner. Hon valde Brunnsparken.

- Jag valde området för att det är en central plats som många passerar. Det är mycket folk och rörelse men platsen är ganska mörk och inte så välkomnande, säger hon.

Nu har kommunalrådet Ann Catrine Fogelgren (FP) föreslagit i en motion att platsen rustas upp. I förslaget ingår bland annat att markbeläggningen i mosaikplattor fräschas upp och att området ljussätts. Dessutom föreslår hon att, precis som i Johannas Särnsjös vision, det kommer till runda bänkar och mer grönska.

ANNONS

- Det låter jättebra tycker jag. Jag gick förbi där i går och såg att de dekorerat med plast runt stammarna. Jag tycker det är kul om man möjliggör för olika utställningar och installationer på platsen, säger Johanna Särnsjö.

Hon poängterar också att Brunnsparken framförallt inte är tilltalande vintertid, att man behöver få in ljus och att folk ska kunna sitta ner så att det blir trevligare att vänta där.

- Man behöver kunna stanna upp. Nu är det bara som en korridor, säger hon.

När hon ser tillbaka på sitt förslag över platsen tycker hon att det går att renodla.

- Jag hade med växtgrupper som har vinterkvalitet. Den idén kan man utveckla. Men tar man in mer växtlighet får det inte bli för mycket, det är lätt att det blir skugga. Man får ta ner en del på marknivå så att det inte bara blir trädkronor, säger hon.

ANNONS