Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Vill ha diskussion om alkoholkultur

Tre frågor till GP:s nyhetschef Anders Goliger:

Artiklarna om supandet på Chalmers har väckt starka reaktioner. Många studenter tycker att det hör till att få dricka lite när man pluggar så hårt under flera år. Har GP moralpanik?

- Det tycker jag inte. Väktarrapporterna som GP publicerar - tillsammans med de två allvarliga händelser som lett till ett dödsfall och ett drunkningstillbud - handlar om något helt annat än att dricka lite när man pluggar. Att myndiga människor får dricka alkohol ifrågasätts inte i reportaget, däremot ställs kritiska frågor om hur Chalmers upplåter sina lokaler och följer sina interna riktlinjer. Men jag har respekt för att man som läsare kan göra olika bedömning av hur allvarligt det hela är, det är väl det som kommer till uttryck i läsarreaktionerna

Varför lyfts just Chalmers fram när det sups bland andra studenter också?

- Den här gången har vi fokuserat på Chalmers, bland annat på grund av att de tillåter fester i sina lokaler och med anledning av förra årets dödsfall. Vi har skildrat fylla och våld på Avenyn och andra platser i staden många gånger genom åren. Får vi konkreta tips om hur det kan gå till i andra studiemiljöer kan det vara intressant att gå vidare med. 

 Vad hoppas du granskningen ska leda till?

- En diskussion om alkoholkultur bland studenter och färre incidenter i framtiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.