Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Vild polisjakt i Göteborg - två gripna

Den vilda biljakten pågick genom stora delar av centrala Göteborg och polisen tog beslut om att lägga ut spikmattor. Innan det hann ske kraschade den jagade bilen in i en polisbil på en innergård i närheten av Linnéplatsen. – Det var jätteläskigt. Poliserna hoppade ut och skrek och drog vapen, berättar ett vittne.

Polisens presstalesman Peter Adlersson uppger att biljakten startade vid Ånäsvägen i närheten av Redbergsplatsen klockan 04.10 under tisdagsmorgonen. 

När bilen inte stannade inleddes en vild jakt genom centrala Göteborg. 

– Jag kan se att man kört via E20 mot Tingstadstunneln, via Gasklockan, under Götaälvbron, Götatunneln, Järntorget innan det tog slut i närheten av Linnéplatsen då den här bilen ska ha kört in eller sammantött med en polisbil. Vakthavande befäl har uppgett att man tog beslut om att lägga ut spikmatta, men det hann aldrig göras, säger Peter Adlersson. 

Sammanlagt ska jakten ha pågått i cirka tio minuter uppger polisen. 

Vittnet: "Jätteläskigt"

I samband med att den jagade bilen körde in i polisbilen greps två personer. Ett vittne uppger att poliserna hoppade ur sin bil med dragna vapen och grep två personer på en innergård. 

– Det var jätteläskigt. Poliserna hoppade ut och skrek och drog vapen, berättar vittnet. 

De gripna är enligt polisen en man och en kvinna i 35-årsåldern. 

– Kvinnan kördes till sjukhus då hon klagade på smärtor i en arm, säger Peter Adlersson. 

Presstalesmannen kan varken bekräfta eller dementera vittnets uppgifter om att polisen drog vapen i samband med gripandena. 

– Men när det har varit ett förföljande och man inte vet vilka som är i bilen känns det inte alls konstigt om det är så, säger Peter Adlersson. 

Jagade bilen stulen 

Adlersson uppger att han i nuläget inte har några uppgifter gällande om de gripna medvetet misstänks ha kört in i polisbilen medvetet. 

Vittnet som GP har varit i kontakt med uppger att avslutningen på jakten var dramatisk. 

– Vi vaknade strax efter 04-tiden av sirener och skrik. De körde in på vår innergård och polisen gensköt bilen på framsidan och prejade upp den mot en bänk, säger vittnet. 

Bilen som den gripna mannen och kvinnan ska ha åkt i är anmäld stulen och var falskskyltad med tyska registreringsplåtar, uppger polisens presstalesman Peter Adlersson. 

Polisen arbetar fortfarande med ärendet och vilka brott de gripna just nu misstänks för är för presstalesmannen i nuläget oklart. 

– Det kan röra sig om flera brott, men jag kan se att vi fortfarande arbetar med ärendet, säger Peter Adlersson. 

Vid 8.30-tiden på tisdagasmorgonen uppgav Adlersson att förhör skulle hållas med den gripna mannen och kvinnan. 

– Sedan får vi se de kommer att anhållas, säger presstalesmannen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.