Viktigt att söka resa på nytt sätt

ANNONS
|

I dagens papperstidning berättar GP om Sandra Nord som arbetar på en förskola i Partille.

På tisdagar börjar hon jobba klockan tio i sex på morgonen. På söndag byter Västtrafik tidtabell och när Sandra letade i Reseplaneraren kunde hon inte längre hitta förbindelsen hon brukar åka med på sina tidiga tisdagsmorgnar. I torsdagens GP berättade hon att hon nu skulle behöva gå upp strax efter midnatt, eller ta taxi till jobbet.

Men så illa var det inte. Sandra bor på Scholandersgatan på Hisingen, men skrev i Reseplaneraren att hon skulle åka från Wieselgrensgatan, som är hennes närmsta hållplats. Om hon istället hade skrivit sin hemadress i sökrutan skulle en helt annan tur ha dykt upp. Den går från Wieselgrensplatsen, drygt en kilometer från Scholandergatan klockan 04:57 och är på Jennyhill klockan 05:38.

ANNONS

Därifrån är det ca 500 meters promenadväg till Mellbygatan där Sandra jobbar.

– Det är viktigt att man söker på den adressen dit och från man vill åka och inte till från den hållplatsen som är närmast och som man brukar åka ifrån, säger Jens Holmberg på Västtrafiks presstjänst.

Däremot visar reseplaneraren inte alla alternativ på resor till det resmål som man fyller i. Skriver man exempelvis att man vill åka till en viss gata och vill vara där en viss tid får du inga alternativa förslag till gator som ligger i närheten, som skulle kunna bidra till att du är framme dit du vill tidigare.

Sandra Nord påpekar apropå Västtrafiks råd:

- Jag har ringt till Västtrafik två gånger och frågat om min resa till jobbet. Jag har inte fått annan information än att jag skulle ta bussen klockan 01.17.

ANNONS