Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bläseboskolans elever demonstrerade.

"Vi vill inte byta!"

Omkring 60 elever från Bläseboskolan i Angered demonstrerade på lördagen för att få gå kvar i sin skola.

- Det känns konstigt att man gör neddragningar i Angered, där det verkligen behöver satsas. Dessutom ska man komma ihåg att många av dem som är berörda av det här förslaget har sökt sig till demokratin i detta land. Man vill vara med och påverka, men i stället fattar politikerna beslut utan att lyssna på oss, säger Doha Chahrour, mamma till två flickor på Bläseboskolan.

I dag är Bläseboskolan i F-5-skola, men föräldrarna har länge kämpat för att eleverna ska få gå kvar i skolan även i årskurs sex.

I samband med ett sparförslag för grundskolorna i Angered föreslås nu i stället att skolan ska bli en F-3-skola.

För Doha Chahrour innebär förslaget att hennes dotter Abir, som nu går i trean, börjar på Hjällboskolan redan nästa år, när hon ska börja fyran.

"Gör det bara inte"

Doha Chahrour, liksom många av föräldrarna som var på plats vid demonstrationen vid Kopparmärra, påpekade att de inte har någonting emot Hjällboskolan. De vill bara inte skicka sina tioåriga barn till en skola som de upplever som en stor högstadieskola för äldre elever.

- Jag gör det bara inte. I så fall söker jag mig utanför Angered, till någon skola i en annan del av staden. Det hemska är att alla föräldrar som är engagerade kommer att göra det. Vad innebär det för de barnen som blir kvar? Det kommer bara bli sämre och sämre, säger hon.

På onsdag bjuder stadsdelsnämnden Angered in till ett första öppet möte med föräldrarna om förslaget till ny skolorganisation.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.