Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Stina Svensson (Fi) reagerade på att så få av kommunfullmäktiges ledamöter var kvar i salen när det var dags att debattera jämställdhet. Bild: Thomas Johansson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Vi talar jämställdhet – då är halva salen tom"

Stina Svensson (FI) lyfte på locket – och debatten om planen för jämställdhet kom istället att handla om jämställdhet på riktigt.

Direkt efter en lång och intensiv debatt om detaljplanen för Haga och Västlänksstationen följde en debatt om Göteborgs stads plan för jämställdhet för åren 2019-2023. I talarstolen Feministiskt initiativs gruppledare Stina Svensson. I salen ungefär halvfullt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag konstaterar att halva salen är tom nu när vi pratar om jämställdhet. Så såg det inte ut en stund tidigare när vi pratade om trafik. Jag är besviken, sa hon.

Flera talare – som Helene Odenjung och Bettan Andersson – slog an på samma tema. Varför var det plötsligt så tomt? Och vad sa egentligen detta?

Att vi är så eniga att det inte finns så mycket att prata om? föreslog någon.

Eller kanske att det fortfarande finns en lång väg att gå.

Någonstans här kom Demokraternas gruppledare Martin Wannholt upp i talarstolen. Arg.

– Vad är problemet med att vi var några som valde att följa just den här debatten med en kaffekopp framför storbildsskärm istället för här i salen? Sluta, sa han.

– Det är ändå lite intressant att kaffetörsten blev så stor just under den här diskussionen, kontrade Bettan Andersson (V).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.