Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Vi är trötta på varandra"

Stadsdirektören kommenterar nu för första gång själv sin avgång.

Åke Jacobsson satt i går kväll i samtal med kommunstyrelsens presidium, Anneli Hulthén (S) och Jonas Ransgård (M). Där fattades beslutet att han skulle sluta.

- Vi är helt enkelt trötta på varandra, säger han till gp.se. Det har varit en fruktansvärt jobbig tid och jag tror inte jag orkar sätta axeln till mot alla utmaningar som väntar.

- Det har varit olika utvecklingsprojekt och ovanpå det mutskandalen som jag ägnat stor kraft åt. Det har sugit musten ur mig. Beslutet är bra för mig, för politikerna och för staden.

"Väldigt tråkigt"

Åke Jacobsson hävdar att hans avsked inte har något med GP:s Upp-avslöjande att göra.

- Nej, det som hänt där är väldigt tråkigt men det har inget med det att göra. Vi hade till och med en diskussion om vi skulle gå ut med detta nu, att det skulle sammankopplas med Upp. Men vi sa att vi är överens och nu kör vi.

På onsdagen avslöjade GP att Åke Jacobsson slutar som stadsdirektör efter drygt fem år på tjänsten.

I ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen ger Anneli Hulthén (S) och Jonas Ransgård (M), som utgör kommunstyrelsens presidium, en officiell bekräftelse.

"Avgår vid årsskiftet"

Så här står det i pressmeddelandet:

"Kommunstyrelsens presidium och stadsdirektören har under en tid fört samtal om stadens ledning och styrning. Det har lett fram till att vi idag kommer att hålla ett extra sammanträde med kommunstyrelsen där gruppledarna är eniga om att föreslå att avtalet med Åke Jacobsson sägs upp."

Han lämnar sin tjänst vid årsskiftet.

Klockan 12.30 är det presskonferens och en nytillförordnad stadsdirektör kommer att tillkännages.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.