Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VG:s krönikör: Så blev jag biljettöverlistad

VG:s krönikör Klas Hemlin om ett dråpligt biobesök.

För ett par dagar sedan var jag på bio ensam för att se en film som ingen av mina vänner ville se. Jag var där ganska tidigt; jag satt och väntade på min plats, helt och hållet tillfreds med tillvaron. Plötsligt stod en man framför mig och sade att jag satt på hans plats.

Jag tog fram min biljett och dubbelkollade – nej, jag satt definitivt inte på hans plats. Han bad om att få se min biljett och jag räckte över den till honom. Efter att ha studerat biljetten i ungefär femton sekunder gav han tillbaka den och försvann ut ur salongen. Jag lutade mig tillbaka i stolen medan bioreklamen började. Men efter en stund stod han framför mig igen, samma man, den här gången med en vakt bredvid sig. Vakten bad om att få se min biljett och jag räckte återigen över den. Han studerade biljetten i ungefär tio sekunder varpå han bad mig lämna salongen. Jag fick tillbaka biljetten och såg förundrat på den.

Det var inte min biljett, det var någon annans. Den var till en annan föreställning som ägt rum några timmar tidigare samma dag. Mannen hade gett tillbaka fel biljett efter att ha bett om att få se min. Jag var mållös och kunde inte göra annat än gapa medan jag lämnade salongen med mannens hånfulla blick i nacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.