Invigning av Vetenskapsfestivalen på Draken i Göteborg med en robotorkester.
Invigning av Vetenskapsfestivalen på Draken i Göteborg med en robotorkester. Bild: Robin Aron

Vetenskapsfestivalen ställer om

Vetenskapsfestivalen ställer om och flyttar genomförandet till i höst. Enligt arrangören blir den då mer digital och ska innehålla färsk forskning om covid-19.

ANNONS
|

Årets festivaldatum blir 28 september till 4 oktober.

– Vi har fått göra en tvärvändning som kräver stor förmåga till flexibilitet och förståelse, något som våra partners, medverkande och besökare verkligen visat, säger Jennie Turner, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Vetenskapsfestivalen.

LÄS MER: Gothia cup ställs in

Hon säger att det också ger festivalen en möjlighet att vara mer relevant och aktuell.

– Därför kommer vi i höstens festival ta upp forskning om covid-19 och dess inverkan, fortsätter Jennie Turner.

Festivalens verksamhetsansvarige berättar att sådan forskning redan pågår.

Skulle varit igång nu

– Som en tvärvetenskaplig festival kommer vi att ägna en del av programmet åt det, säger Jennie Turner.

ANNONS

Enligt ursprungsplanen skulle Vetenskapsfestivalen just nu pågå för fullt. Istället finns möjlighet att ta del av en digital minifestival redan nu.

– Vi kommer bjuda på några spännande föreläsningar, tipsa om sätt att uppleva vetenskap hemifrån och berätta mer om vad som händer i höst på våra sociala medier, säger Lisa Grettve, kommunikatör på Göteborg & Co för Vetenskapsfestivalen.

Ledande i Europa

Med omkring 60 000 besök är den Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang – enligt arrangören Sveriges största kunskapsfest.

LÄS MER: Sweden Rock ställs in på grund av corona

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS