Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Vegomässan ställs in

Djurrättsalliansen ställer in 2019 års Vegomässa i Nacka. De skriver på sin hemsida att anledningen är att flera aktörer har dragit sig ur efter GP:s granskning av djurrättsaktivister.

GP har tidigare i år publicerat en granskning som visar på kopplingar mellan Djurrättsalliansen och den militanta gruppen Djurfront, som bland annat har mordhotat svenska bönder.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Djurrättsalliansen, som har arrangerat Vegomässan i tolv år, uppgav förra veckan att GP:s granskning har lett till att flera arrangörer har dragit sig ur mässan. Detta, skriver de i ett pressmeddelande, ligger till grund för beslutet att ställa in mässan.

Tillbakavisar anklagelser

På sin hemsida kallar Djurrättsalliansen GP:s och andra mediers granskning av djurrättsaktivisterna för ett mediedrev och tar avstånd från anklagelserna i artiklarna. De skriver vidare att de inte ska ska behöva lastas för vad deras volontärer gör på sin övriga tid:

"Hade vi haft kännedom om att en person på sin övriga tid hade hotat någon hade hen givetvis inte varit välkommen som volontär på mässan. Detta är en självklarhet då allt arbete inom Djurrättsalliansen görs genom icke-våld."

Djurrättsalliansen har nu anmält Göteborgs-Posten till Pressombudsmannen då de anser att artiklarna varit missvisande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.