Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Veckan passa sig för promenader utomhus, då den blir mest solig. Bild: Stefan Berg
Veckan passa sig för promenader utomhus, då den blir mest solig. Bild: Stefan Berg

Veckan kommer att bli solig i Göteborg

Veckan kommer att bjuda på ljusglimtar, iallafall när det kommer till vädret. Det blir mest sol och lite stackmoln. Lagom till helgen kommer ett högtryck att växa in över Göteborg med svaga vindar och än mer sol.

De som tröttnat på att vara inomhus kan med fördel ta en promenad ute i solen, med avstånd från andra. Eller varför inte lite pyssel i trädgården om en sådan finns att tillgå. Den här veckan kommer att vara perfekt för just sådana utomhusaktiviteter – då majoriteten av dagarna kommer att bada i strålande sol.

LÄS MER: Det kan man göra i trädgården enligt John Taylor

Men först kommer det att bli lite molnigt och komma in en skvätt regn på tisdagskvällen. På onsdag morgon klarnar det upp igen och det fina vädret kommer tillbaka.

– Onsdagen blir veckans varmaste dag, med runt 10 till 13 grader och sol. Dock blir det blåsigt så man får leta upp en läplats, säger Henrik Reimer, meteorolog på vädertjänsten SMHI.

">
Henrik Reimer, meteorolog på vädertjänsten SMHI lovar en solig vecka i Göteborg. Bild: SMHI
Henrik Reimer, meteorolog på vädertjänsten SMHI lovar en solig vecka i Göteborg. Bild: SMHI

Att hitta en plats i solen och i lä på onsdag är nog bra, då det kommer att bli hårda vindbyar på mellan 14 till 20 meter per sekund. Blåsten kommer hålla i sig till på torsdag men kommer att avta på eftermiddagen. Temperaturen kommer att ligga på runt 10 grader.

LÄS MER: Här är de bästa promenadstråken i Göteborg

Mycket sol i helgen

Lagom till helgen växer en högtrycksrygg in över Göteborg, då väntas mycket sol och svagare vindar mot vad vi haft den senaste tiden.

– Men det kommer inte bli någon riktig vårvärme, det kommer att kännas skönt i solen, men kallt i skuggan, säger Henrik Reimer.

Han fortsätter:

– Nätterna och tidig morgon blir kyliga, men när solen kommer fram kommer det att kännas mer behagligt.

Helgens temperatur kommer att ligga runt 10 grader och starten på nästa vecka ser ut att kopiera helgens väder.

Henrik Reimer menar att aprilvädret är som det brukar vara, väldigt skiftande. Och så långt som de kan se i tiodygnsprognosen, är det ingen riktigt skön värme på gång.

LÄS MER: Göteborgs väderrekord sedan 2010

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.