Läsarbild från vattenläckan på Bellmansgatan.
Läsarbild från vattenläckan på Bellmansgatan. Bild: Cecilia De Caro

Vattenledning gick sönder i Vasastan- forsade ur hål

En stor vattenläcka i Vasastan inträffade på Bellmansgatan under söndagen. Boende i området var utan vatten i ungefär fem timmar.
– Det är en 70 år gammal ledning som det har gått hål i, säger Roger Andersson på Kretslopp och vatten.

ANNONS
|

Omkring 11.30 larmades räddningstjänsten till Bellmansgatan i Vasastan, då det ska ha forsat vatten ur ett hål mitt på gatan.

– Vi är på plats men vi kan inte göra så mycket. Göteborgs stad är på väg hit, sa larm- och ledningsoperatören från räddningstjänsten Storgöteborg under det pågående arbetet.

Vattenläckan inträffade i samband med ett vägarbete, och eftersom framkomligheten redan är begränsad behövde vägen inte spärras av helt.

Utan vatten i timmar

Drifttekniker från Kretslopp och Vatten kom till platsen för att åtgärda problemet.

– Vi har en vattenläcka i befintlig schakt på Bellmansgatan. Det är en 70 år gammal ledning som det har gått hål i. Den är neddragen nu och står inte och sprutar vatten längre, sa Roger Andersson på Kretslopp och vatten under det pågående reparationsarbetet.

ANNONS

För att kunna se skadans omfattning behövde teknikerna pumpa vatten ur schaktet, vilket tog ungefär fem timmar. Det innebar att samtliga boende på Bellmansgatan var vattenlösa under lika lång tid.

Tillfälliga vattenposter ställdes upp på Haga Kyrkoplan, och alla som drabbades av vattenskadan hänvisades dit.

– Strax efter klockan 16 var vattnet tillbaka igen, säger Roger Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS