Vattenläcka på Volvo Cars

Under torsdagskvällen inträffade en vattenläcka på Volvo Cars i Torslanda. Det blev stort pådrag och räddningstjänsten skickades till platsen. I samband med olyckan har produktionen stoppats.

ANNONS
|

Larmet om en vattenskada kom in vid sju-tiden på onsdagskvällen.

Det skulle visa sig vara en större vattenläcka på Volvo Cars.

– Det rörde sig om ett automatlarm. Vi är där med fem enheter plus en ledningsenhet. Men vi håller på att avveckla nu, säger Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt Volvo Cars rörde det sig om en vattenläcka från ett sprinklerrör.

Produktionen stoppad

Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars, bekräftar att det har skett en vattenläcka.

– Det har varit en vattenläcka i monteringsfabriken på Torslandaområdet. Jag har inga uppgifter om vad som orsakade den, vi håller på att undersöka det nu.

ANNONS

I samband med olyckan fick produktionen stoppas. Normalt sett pågår produktionen dygnet runt.

Vid halv tio-tiden har den fortfarande inte startat.

– Vi felsöker och jobbar med att åtgärda problemet. Produktionen är tillfälligt stoppad, men man försöker komma igång så snart som möjligt, säger Stefan Elfström.

Har ni fått någon egendom förstörd?

– Det tror jag inte, det är ingenting som jag känner till.

Strax efter klockan tio på torsdagskvällen meddelar räddningstjänsten att man har lämnat platsen. De hänvisar till Volvo Cars gällande mer information om vattenläckan.

Vid halv elva-tiden rapporteras problemet vara åtgärdat.

– Jag fick precis meddelande om att produktionen alldeles strax är igång igen och att problemet är åtgärdat. Orsaken bakom läckan ska ha varit att något fallerat i ett sprinklerrör, säger Stefan Elfström.

ANNONS