Vattenläcka på Danska vägen

På onsdagen gick en vattenledning sönder på Danska vägen i Lunden, och stora mängder vatten forsade längs med gatan. Ett flerfamiljshus blev utan vatten under reparationsarbetet.
– Det är jätteolyckligt. Klockan är åtta, alla är hemma och vill duscha och diska innan man lägger sig. Men allt håller inte för evigt och vi gör så gott vi kan, säger Jessica Johansson, tjänsteman i beredskap för Kretslopp och vatten.

ANNONS
|

Vid 20-tiden arbetade kommunen med att stänga av och koppla om ledningar och ventiler på Danska vägen.

Enligt boende i området färgades kranvattnet brunt under kvällen.

– Vi har två personer på plats. De har fullt upp. Först när vi stängt bort rätt ledningar kommer vi att veta vad det får för konsekvenser, sa Jessica Johansson på onsdagskvällen.

Ett flerfamiljshus utan vatten

Vid klockan 20.30 meddelade kommunen att man kommer arbeta med reparation av den havererade ledningen under resten av kvällen. Det innebar att man tvingades stänga av tillförseln av vatten till ett bostadshus på Danska vägen.

– I och med att det läcker så måste vi tänka på tredje part. Ju mer det läcker, desto större skador. Översvämning och vägar som undermineras. Därför måste vi stänga av huvudledningen och det betyder att vi inte får någon matning av vatten till den här byggnaden, säger Jessica Johansson.

ANNONS

Boende hänvisades därför till en brandpost placerad vid Nobelplatsen, där det gick att hämta vatten under kvällen.

– Det är jätteolyckligt. Klockan är åtta, alla är hemma och vill duscha och diska innan man lägger sig. Men allt håller inte för evigt och vi gör så gott vi kan nu.

– Vi har skickat ut ett reparationslag som kommer att jobba med detta tills det är klart, om det så tar hela natten. Jag kan inte lova hur lång tid det kommer att ta, men det ska nog vara färdigt någon gång när folk sover.

Tidigt på torsdagsmorgonen var ledningen reparerad och enligt tjänsteman i beredskap för Kretslopp och vatten ska alla bostadshus i området ha tillgång till vatten igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS