Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vattenläcka orsak till köer

En vattenläcka har i två dagar orsakat långa köer på Oskarsleden. Läckan beräknas vara avhjälpt under tisdagseftermiddagen.

Tidigt på måndagsmorgonen upptäcktes att en dricksvattenledning på Oskarsgatan sprungit läck.

- Det var en vattenledning som gått sönder. Den låg lite illa till intill berget och halvvägs ut i vägbanan, så det har tagit lite tid att få den lagad, säger Jonny Pernervik på förvaltningen kretslopp och vatten. Men läckan är nu lagad, det som återstår är återställa gatan och marken.

Läckan är belägen på Oskarsgatan, ungefär i höjd med Amerikaskjulet. Under den tid lagningsarbetet pågått har bara en körfil varit öppen på Oskarsleden, vilket orsakat långa köer.

- Vid rusningstid har köerna sträckt sig ända till Gnistängstunneln, säger Helena Holmgren på Trafikverkets informationscentral.

Under måndagen och tisdagsmorgonen uppmanades bilister att välja en annan väg för att undvika köbildning. Men Jonny Pernervik tror inte det ska behövas under tisdagseftermiddagen.

- Vi räknar med att vi ska vara klara med arbetet vid tretiden i eftermiddag, så förhoppningsvis ska rusningstrafiken i eftermiddag inte drabbas, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.