Vattenläcka i centrala Göteborg

Det var en vattenläcka vid Övre Husargatan under onsdagen och ett helt kvarter saknade vatten.
– Det är någon form av skada på röret, sannolikt någon form av korrosion, säger Roger Andersson vid Göteborgs stad.

ANNONS
|

Det var området omkring den fastighet i Annedal där en bomb briserade i september som var helt utan vatten sedan tidigt på onsdagsmorgonen.

Orsaken var ett trasigt vattenrör.

– De har grävt ner på den och håller på att reparera röret nu. Jag har inte fått någon prognos för när vattnet släpps på igen, men det ligger i närtid, sade Roger Andersson, driftschef för kretslopp och vatten vid Göteborgs stad.

Det fanns emellertid en vattenpost utplacerad vid korsningen Övre Husargatan 32–Seminariegatan 2, fortsätter han. Alldeles i närheten av en cykelaffär.

Finns det någon koppling till explosionen i september?

ANNONS

– Ingen koppling. Det är någon form av skada på röret, sannolikt någon form av korrosion.

Upptäcktes i natt

Det var vid 03.30-tiden under onsdagsmorgonen som vattenläckan upptäcktes av förbipasserande. Då var vägen täckt av vatten.

– Det var uppträngande vatten i natt när det upptäcktes. Jag vet inte hur det ser ut just nu, men jag gissar att det inte är något vatten där nu.

På plats under morgonen och förmiddagen fanns det lastbilar och personal, något som kunde leda till att det blev trångt i trafiken, enligt Roger Andersson.

– Vi är på plats med reparationslag med folk och lastbilar, sade han.

Läckan var lagad strax före klockan 11 under onsdagsförmiddagen och vattentillförseln till det drabbade kvarteret släpptes på strax därpå.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS