Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Vaknade av explosion - som var menad för grannen

Paret vaknade mitt i natten av en kraftig smäll och fick svårt att andas. Någon hade kastat in vad de tror var en ammoniakbomb i lägenheten. - Det verkar ha varit riktat mot fel lägenhet eller bostad. Meningen var att det skulle till någon annan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst. På husväggen hade dessutom grannens namn med ordet "nazist" sprayats.

Under natten till torsdag förra veckan vaknade paret av att någon kastade in något genom deras lägenhetsfönster i Mölndal. 

- Smällen var kraftig, det blev svårt att andas och det sved i ögon och näsa. Vi och våra katter blev rejält chockade, säger kvinnan som bor på adressen.

Paret ringde polisen som kunde konstatera när de kom till platsen att föremålet var menat till en granne, men hade kastats in genom fel fönster. På husväggen utanför stod deras grannes namn sprayat tillsammans med ordet "nazist". 

Fönstret sprack

- Det är någon som har kastat in någonting genom anmälarens fönster, som ska ha exploderat, då det yttre glaset sprack på fönstret. Det ska ha luktat konstigt men verkar ha varit riktat åt fel lägenhet eller bostad, meningen var att det skulle till någon annan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Paret kände sig inte trygga i lägenheten, och eftersom de andats in vad de tror var ammoniak, valde de att lämna lägenheten under natten. Sedan torsdagens händelse har det varit lugnt i området, men paret känner fortfarande rädsla och obehag över det som hänt.

- Vi är livrädda att det ska ske igen, säger kvinnan. 

På tisdagen var ingen misstänkt eller gripen för dådet, som i nuläget rubriceras som skadegörelse. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.