Vagnen havererade - Börje och Kristina fick gå längs spåret

Börje och Kristina Eriksson, båda 73, fick tillsammans med andra resenärer börja gå längs med spåren när spårvagn linje 7 havererade i höjd med Nymilsgatans hållplats.

ANNONS
|

- Vi hade tagit oss en långpromenad som vi gör ibland ut till Frölunda Torg. Det är ju en bit från vårt hem i Johanneberg så vi tänkte att vi skulle ta vagnen hem.

Men i höjd med Hållplatsen Nymilsgatan hände något med spårvagnen som var av den italienska modellen tillverkad av Ansaldobreda.

- Chauffören meddelade i högtalaren att det hade blivit totalstopp. Där satt vi ett tag men tillslut valde han att öppna dörrarna helt enkelt.

- Vi fick börja gå längs spåret in mot stan. Om man har varit där ute vet man att det inte finns någon direkt väg där ute så man har inget annat val, fortsätter Börje Eriksson.

ANNONS

Västtrafiks störningsjour bekräftar att linje 7 fått problem under onsdagseftermiddagen.

- Strax efter 14:30 inträffade något form av fordonsfel. Jag kan i nuläget inte svara på exakt vad det var som strulade, säger Magnus Bengtsson, störningsinformatör vid Västtrafik.

Felet innebar hur som helst att man inte hade någon spårvangstrafik mellan Tynnered och Axel Dahlströms torg under drygt 10 minuter. Det berörde linje 1,2,7 och 8. Lagom till att vagnen började röra på sig igen så närmade sig Börje och Kristina nästa hållplats på sträckan, Lantmilsgatan.

- Så det var ju bra. Vi kunde hoppa på vagnen där och ta sig hem, säger Börje Eriksson.

- Det var ju inte så farligt det hela till slut men inte så trevligt att behöva gå längs spåren. Vissa hade ju barnvagn och var så illa tvungna att sitta kvar i vagnen. Man har ju hört en hel del om de här italienska vagnarna, fortsätter Börje Eriksson.

ANNONS