Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagom till helgen kan temperaturen stiga uppemot 13 grader. Arkivbild. Bild: Ulrika Karlsson
Lagom till helgen kan temperaturen stiga uppemot 13 grader. Arkivbild. Bild: Ulrika Karlsson

Vårtemperaturer på väg in över Göteborg

Efter regn, snö, hagel och storm kommer sol och vårtemperaturer in över Göteborg. Ett högtryck är på väg in och kan ge 13 grader i helgen.

Den senaste tiden har Göteborg i princip haft alla typer av väder. Det har regnat, snöat, haglat, stormat och varit soligt – ett typiskt aprilväder.

Nu ser det ut att vara slut på dessa variationer för den här gånger, då ett högtryck med sol och skönare temperaturer är på väg in över Göteborg. Men först ska det passera en del regn och kanske lite blötsnö på tisdagen, innan högtrycket växer in på eftermiddagen. Och par av de kommande nätterna blir rätt kyliga.

– Nattetid blir det klart och då faller temperaturen ner till någon enstaka minusgrad, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Moa Hallberg, meteorolog på SMHI berättar att sol och tvåsiffriga temperaturer är på väg in över Göteborg i veckan. Bild: SMHI
Moa Hallberg, meteorolog på SMHI berättar att sol och tvåsiffriga temperaturer är på väg in över Göteborg i veckan. Bild: SMHI

Efter tisdagens regn och eventuella blötsnö så vänder det äntligen, om man gillar som och mer vårlika temperaturer. Kanske har den sista snön fallit för den här våren.

Från onsdagen blir det soligt med lite stackmoln och temperaturen börjar långsamt stiga, både dagtid och nattetid.

LÄS MER: Göteborgs väderrekord sedan 2010

Vårvärme i helgen

I slutet av veckan med start fredag stiger temperaturen ännu mer och hamnar på tvåsiffrigt.

– Under helgen skulle temperaturen komma upp i mellan 10 och 13 grader och det blir mest soligt med lite stackmoln, säger Moa Hallberg.

Hon berättar också att det finns varken snö eller hagel i prognosen, efter tisdagens eventuella blötsnö – då luften nu blir mildare. Dock kan det dyka upp någon regnskur någon av dagarna.

Faktum är att det fina och varma vädret ser ut att hålla i sig även i början på nästa vecka med.

– Det blir mildare och inte så kyligt som det varit den senaste tiden.

LÄS MER: De fixar båtarna på Hinsholmen inför sjösättning

LÄS MER: Därför blir man deprimerad på våren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.