Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Våldsman gripen efter stort polispådrag

Polisen larmades först om att en man med hammare gick runt och mumlade att han skulle slå ihjäl någon.
En stund senare anträffades en skadad släkting till honom som nu har körts till sjukhus. Ytterligare en stund senare grep tungt beväpnad polis en misstänkt.
Samma man greps så sent som förra veckan efter ett större polispådrag i Frölunda och betraktas av polisen som en IS-återvändare.

Larmet om att en man med hammare vandrade runt i ett bostadsområde ringdes in klockan 07.47 på onsdagsmorgonen. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och orsakade så sent som i förra veckan ett större polispådrag då han greps misstänkt för grovt olaga hot, försök till allmänfarlig ödeläggelse och vapenbrott.

En polisman har tidigare berättat för GP att polisen betraktar mannen som en IS-återvändare som även Säpo har koll på. Efter att han greps och anhölls i förra veckan försattes han på fri fot.

Greps efter nära två timmar

I sökandet efter mannen under onsdagen anträffade polisen en släkting till honom med sprucken läpp och svullet öga. Polisens misstanke är att den anhörige blev misshandlad av den eftersökte personen innan han ska ha begett sig ut med en hammare.

– Den skadade personen har körts till sjukhus. I nuläget finns det inga uppgifter om att han ska ha blivit slagen med något tillhygge, utan den händelsen har troligen inträffat innan allmänhet såg honom med en hammare, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Efter att tungt beväpnad polis från insatsstyrkan sökt igenom närområdet kunde den eftersökte mannen till slut gripas – knappt två timmar efter det första larmet.

LÄS MER: Uppgifter: Anhållen man är IS-hemvändare

Den misstänkte mannens psykiska hälsa betraktas vad GP erfar som ett problem av polisen i det aktuella lokalpolisområdet. Onsdagens händelse, som i nuläget rubriceras som misshandel, betraktas enligt en polisman därför inte som särskilt förvånande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.