Västra Göteborg drabbades av strömavbrott

Ett tusental elkunder i västra Göteborg blev utan ström sedan strax efter klockan 20 på söndagen.

ANNONS
|

Enligt Göteborg Energi handlar det om 988 kunder i ett område som sträcker sig från Ekebäck-Grimmered i norr via Tynnered till Näset i söder. Strömmen ska ha försvunnit vid klockan 20.08 på söndagskvällen.

- Det är två högspänningsledningar som har löst ut men våra drifttekniker kan ännu inte säga var, eftersom felsökningarna fortfarande pågår, säger Ulrika Tukia Micu på Göteborg Energi till GP strax efter klockan 21.

Vid halv tio-tiden meddelade elföretaget att prognosen för när strömmen ska kunna vara tillbaka är framflyttad till kl 22.30.

Flera drabbade personer som mailat till GP under avbrottet tror att det måste vara fler än de 988 kunder som Göteborg Energi uppger som måste vara drabbade, eftersom de bor utspridda över så stora områden i västra Göteborg. Men det tillbakavisar Ulrika Tukia Micu på Göteborg Energi bestämt.

ANNONS

- Det är 988 kunder. Det kan vi se med säkerhet, säger hon.

- Men många ringer till oss och undrar varför det kan lysa på andra sidan gatan eller bara några hus bort från dom men det beror på att olika fastigheter kan vara anslutna till nätet via olika stationer, säger Ulrika Tukia Micu.

Strax efter 22 meddelade Göteborg Energi att samtliga kunder ska ha fått tillbaka strömmen.

ANNONS