Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Värstingbanan på Ullevi - inget för veklingar

Över 1 000 personer tog sig över världens högsta ramp på den stentuffa hindertävlingen Ullevi Arena Challenge.

Sex grader varmt och regnet hänger i luften. Över Ullevis arena strömmar technomusiken för att peppa de över 1 100 deltagarna i Obstacle Course Race-tävlingen i Göteborg när de ska ta sig över och igenom 60 utmanande hinder på lördagen.

– Det var helt fantastiskt. Men benen skakar. Sådana här redskapsövningar har man inte gjort sedan man gick i skolan, säger Sanna Kindmark, 42 år, från Göteborg, precis när hon gått i mål.

Supernöjd tävlingsgeneral

Hon är en av alla de tävlande som deltog i företagstävlingarna, timmarna innan eliten skulle in på banan.

Tävlingsgeneralen för eventet, Pierre Edström, är supernöjd med tillströmningen under den allra första tävlingen på Ullevi, till vardags är han klubbdirektör i Öis.

– Vi arbetar ju mycket med friskvård, träning och idrott och ville tillsammans med Got Event hitta nya evenemang som kan locka idrottsintresserade även när det inte är fotbollssäsong. Och då hittade vi detta med hindertävlingar som är en snabbt växande trend, säger Pierre Edström.

En växande sport

Sporten är ännu liten – men växande och Sverige placerat sig på pallplats både i VM och i EM. Men under hindertävlingarna på Ullevi deltog inte bara den svenska eliten utan framför allt företag som tävlade inbördes, och allmänheten som fick tuffa på i egen takt i Run for fun senare under eftermiddagen.

Pierre Edström hoppas på att eventet kommer att växa under de kommande åren, och redan nästa år har man också planerat för hindertävlingar även för barn.

Men för de modiga som gav sig ut på den fem kilometer långa hinderbanan i och runt Ullevi krävdes det starka vuxenmuskler för att klättra upp för höga hinderställningar med sandsäckar som last, krypa på marken genom tunnlar, klättra uppför tre staplade containrar och avsluta hela racet med att ta sig uppför världens högsta hinderramp som är sju och en halv meter.

Inget för veklingar, med andra ord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.