Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Världsrekord. Om man stavar det Kenneth, Kennet eller Cenneth spelar ingen roll. Alla får plats i en spårvagn ändå.

Världsrekord i antal Kenneths på spårvagn

På lördagen slog Kennethklubben världsrekord i antal Kenneths på en spårvagn. Bara Guinness godkänner grenen. Vi har skrivit historia, sa Kenneth efter bragden.

På tisdag har Kennet namnsdag och Svenska Kennethklubben framsidan firar 20 års jubileum. Men firandet började redan under lördagen. Vid tvåtiden intog 30 Kenneths en gammal Långedragsvagn vid Drottningstorget.

"Vi gillar Kenneth överlag ja här har Kenneth övertag. Kenneth å Kenneth det är jag. " Så lyder sista versen i Kennethsången och efter allsången slog ordföranden fast att rekordet var slaget.

- Det känns helt fantastiskt, sade Kenneth Andersson, ordförande i den lokala Kennethklubben framsidan som täcker Västra Götaland.

Nu måste bara Guinness–kommittén godkänna rekordet, berättar Kenneth Andersson. Förra året försökte Moderklubben i Sundsvall slå rekord i flest antal Kenneths på en trappa, då var de ungefär 70 på plats. Men det rekordet hålls av 1096 Mohammeds som var samlade i ett shoppingcenter i Dubai. Det är fler personer än Kennethklubbsmedlemmar. Att ta sig in i en spårvagn gör det lättare att slå rekord eftersom grenen inte finns ännu.

Kennet Gördmark har varit med sedan starten för 20 år sedan. Han är en av 2645 personer som stavar sitt tilltalsnamn utan "h" i Sverige. Och så länge uttalet är identiskt är alla stavningar välkomna.

- För mig är det här en rolig grej, särskilt eftersom att Bosse, Erik och Glenn inte har någon riktig klubb. Vi är bäst i Sverige, säger han.

Han berättar att de samlas varje månad och spelar boule, biljard, bowling eller går på Hagabadet. Och för att fira jubileet ska de nu åka runt med Långedragsvagnen, äta räkor och dricka öl. De har själva tagit fram en jubileums–öl. Det är Kenneth Alvén som har bryggt det.

- Det finns risk för att vi blir fulla, säger han när han visar upp den hemgjorda etiketten.

Själv har han 17 år i klubben. I dagsläget är de i den lokala gruppen ungefär 80 medlemmar men de har varit över hundra. Nu hoppas de att fler ska välja att gå med i klubben. Och de har redan gjort några nyrekryteringar.

- En person har till och med lovat att ta Kenneth som tredjenamn, bara för att var med i klubben, säger Kenneth Andersson.

Fakta: Namnstatistik

En Kenneth– sökning på birthday.se visar att 4 845 möjliga klubbmedlemmar finns i Västra Götaland.

Begränsat till Göteborg så ger sökningen 1090 träffar.

Sett till hela landet har 13348 män tilltalsnamnet Kenneth och två kvinnor.

2644 män har tilltalsnamnet Kennet och en kvinna.

97 män har tilltalsnamn Cenneth.

Källa: SCB och birthday.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.