Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ett guldhandel och valutaväxlingskontor rånades under tisdag förmiddag i centrala Göteborg.

Väpnat rån på Drottninggatan

09:56, Göteborg. Väpnat rån mot butik. Lämnar på vespa.

Ett växlingskontor kombinerat med guldhandel på Drottninggatan utsattes för ett väpnat rånförsök på tisdagsförmiddagen. Två eller tre maskerade gärningsmän fick med sig kontanter och smycken till en okänd summa. Pistoler ska ha använts, uppger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Rånet skedde precis vid öppningstid, då två väktare befann sig vid växlingskontoret med personalen. Något slags tumult uppstod. En väktare och en i personalen skadades fysiskt, och ytterligare en i personalen chockades.

Gärningsmännen lämnar platsen på en svart vespa eller scooter i riktning mot Kungsportsplatsen. Polisen mottar uppgifter om flyktväg och lyckas få registreringsnumret på fordonet.

Flera polispatruller åkte till platsen, där man efter förhör har fått in mycket vittnesuppgifter från både personal och andra personer i området. Det fska även finnas övervakningsfilm.

Butiken spärrades av och tekniker säkrade eventuella spår på platsen.

Den skadade väktaren kunde senare under dagen lämna sjukhuset. Han och hans kollega ska nu få hjälp av det krisprogram med psykolog med mera som finns för Securitas anställda.

Ingen är gripen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.