Väpnat rån i Kviberg

En man ska ha blivit rånad med ett pistolliknande föremål under onsdagskvällen.

ANNONS
|

Vid halv nio tiden på onsdagskvällen blir en 15-åring stoppad av tre gärningspersoner när han kom körande på sin moped på Kvibergsvägen. En av gärningspersonerna ska ha haft ett pistolliknande föremål, skriver polisen på sin hemsida.

– När killen kommer körandes på sin moped så blir han stannad och under hot med ett pistolliknande föremål, tvingad av sin moped. Han blir även enligt mina uppgifter av med en mobil och ett par nycklar, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region väst.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att 15-åringen ska ha fått några fysiska skador men enligt polisen är han mycket chockad och har sprungit från platsen.

ANNONS

– Vi får in larmet från Industrivägen i Sävenäs dit killen sprungit efter händelsen, säger Fredrik Svedemyr.

Ett antal polispatruller är på plats och söker efter gärningspersonerna, det finns ingen gripen eller misstänkt i nuläget.

Polisen har inga uppgifter om några eventuella vittnen ännu.

Strax innan tio på kvällen meddelar polisen på sin hemsida att en förundersökning om grovt rån är inledd. Patrullerna har sökt av i området och genomfört så kallat ”saksök” med hund. Polisen har även genomfört utredningstekniska åtgärder.

I nuläget är ingen gripen.

Text uppdateras

ANNONS