Väpnat rån i Göteborg

Tre maskerade män beväpnade med pistol har slagit till mot en restaurang på Hisingen i Göteborg. – De kom in, de tog pengarna och sen stack de, säger en anställd till GP.

ANNONS
|

Klockan 20.36 rusade tre maskerade män in på restaurangen Vår krog och bar vid Vårväderstorget på Hisingen och hotade personalen med pistol, enligt polisen.

Även en anställd som GP talat med bekräftar att personalen hotades med pistol av tre gärningsmän.

– De kom in, de tog pengarna och sen stack de, säger denanställde.

Försvann till fots

Den anställde säger också att ingen skadades i samband med rånet.

Efter att ha fått med sig pengar från kassan ska männen enligt polisen sedan ha rusat iväg från restaurangen till fots i riktning mot Willys några hundra meter bort ifrån restaurangen.

- I nuläget finns inga uppgifter om att någon har kommit till skada. Flera patruller från polisen är på plats och söker efter rånarna och undersäker närliggande övervakningskameror, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

ANNONS

Samma plats som den brutala skjutningen

Vår krog och bar var också platsen för den brutala skjutning som drabbade Göteborg den 18 mars förra året, där två människor dog och ytterligare åtta skadades.

En stor polisinsats har nu inletts och sökerefter gärningsmännen med radiobilar och hundpatruller.

- Vi samlar in så mycket uppgifter och fakta som vi kan få fram. Vi analyserar övervakningsfilmerna och tittar mycket på fordon och sådant som rör sig i området, säger Peter Adlersson.

Vid 22-tiden hade restaurangen stängt efter att personalen gett sina vittnesmål till polisen och polisens närvaro på torget kunde avvecklas.

ANNONS