Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Väpnade rån i Göteborg

En pojke ska ha blivit rånad på sin jacka, mobil och plånbok under torsdagseftermiddagen. Ungefär samtidigt rånades en man av tre unga män i närheten. Polisen söker i området efter tre gärningsmän.

En pojke i 15-årsåldern har blivit rånad med kniv i Landalabergen i Göteborg. Han uppger för sina föräldrar att rånet ägt rum ungefär tio minuter innan han kom hem från skolan.

Pojken fick enligt uppgift inga fysiska skador, men uppges vara chockad. Han ska ha bland annat ha blivit av med sin jacka, plånbok och mobil utanför bostaden.

Rånarna ska ha varit i ungefär samma ålder som offret.

Ytterligare två rån

Ungefär samtidigt rånades en man i 25-årsåldern vid Annedal, inte långt därifrån. Även han ska enligt uppgifter till polisen blivit rånad av tre unga män. Gärningsmännen ska ha stulit en bärbar dator/platta. Enligt polisen skadades 25-åringen inte fysiskt.

Vid 18.30 var ännu ingen gripen för rånen.

– Nej, det är ingen gripen. Vi har tagit upp anmälan och gått över till allmän spaning som det heter, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen: Rånen liknar varandra

Enligt GP:s reporter ska flera polispatruller ha varit på plats i området kring Vasastan efter att larmen om rånen kommit in.

– Ja, om vi har en chans, även om den är liten, att hitta gärningsmännen så drar vi på ordentligt. Men här har vi tyvärr inte hittat någon.

Stefan Gustafsson uppger att rånen liknar varandra och skett så nära varandra att det är troligt att det handlar om samma gärningsmän.

Klockan 19.40 blev ytterligare en man rånad på Västra Skansgatan. Fyra knivbeväpnade män ska då ha stulit en mobiltelefon och en okänd summa pengar. Polisen kan i nuläget inte med säkerhet koppla ihop de olika rånen och har ännu ingen gripen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.