Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christofer Ahlqvist
Christofer Ahlqvist

Välkommen till nya Göteborgs-Posten!

Just nu läser du nya omgjorda Göteborgs-Posten, som har fått en helt ny kostym. Samtidigt som antalet prenumeranter ökar satsar vi ännu mer på nyheter och en form som lyfter fram vår journalistik bättre.

Vad tycker du om vårt nya utseende? Chatta med GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

För lite drygt ett år sedan inledde vi en redaktionell storsatsning och anställde cirka 25 nya journalister. Resultatet blev att vi gjorde mer och bättre journalistik, vilket vi i förra veckan fick ett kvitto på när Göteborgs-Posten passerade 30 000 digitala prenumeranter.

Vi litar på innehållet

Vårt nya utseende går hand i hand med våra andra innehållsatsningar. Om du gör jättebra journalistik kan dålig form göra att läsare ändå missar att ta del av den. Men det omvända är ännu värre: Om du har dåligt innehåll så kan inte den bästa formen i världen rädda dig. Därför har vårt huvudfokus i omgörningen varit att vi litar på vårt innehåll. Det är journalistiken som är det viktigaste och formen ska hjälpa läsarna att ta den till sig. Konkret innebär det att vi har gjort formen renare och tydligare. Vi ska inte pynta våra tidningar och sajter med skrikiga forminslag i onödan.

Läs mer: Göteborgs-Postens satsning på ekonomijournalistik utökas

Mer nyheter

När vi nu fortsätter att satsa på vårt innehåll kommer vi att anställa ännu fler journalister. Det kommer att betyda mer och bättre innehåll för er läsare. På vår sajt har vi plats för hur många artiklar som helst men i papperstidningen begränsas vi av antalet sidor. Därför har vi också förändrat formen för att få plats med fler nyhetsartiklar i del 1. Vissa inslag som tidigare låg i första delen kommer framöver att ligga i del 2. Dessutom är den nya formen gjord för att artiklar ska ta upp mindre plats, vilket gör att hela tidningen rymmer mer journalistik.

Chatta med mig!

Jag är glad att vi nu efter många månaders jobb äntligen får visa upp resultatet. Givetvis kommer inte allt vara perfekt från början och vi kommer att fortsätta att skruva på formen i både pappret och på sajten de närmsta veckorna. Om du har några frågor eller synpunkter gällande vår omgörning så har du möjlighet att ställa dem till mig i en chatt på gp.se nu på tisdag klockan 8.45.

Hoppas att du nu får lika mycket nöje som jag när du nu framöver tar del av vår kvalitetsjournalistik i den nya snygga formen!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.