Väktare ingrep – kördes på med bil

Väktaren försökte stoppa ett pågående brott i Göteborg – då körde gärningsmannen på honom med bil. Väktaren slungades upp på motorhuven, följde med en bit innan han slungades av och flög in i en vägg. Väktaren fördes med ambulans till sjukhus för vård av bland annat ansiktsskador.
– Det var en rejäl smäll, säger Hans-Jörgen Ostler vid polisen.

ANNONS
|

Dramat utspelades på Transportgatan på Hisingen vid 17.15-tiden på onsdagen.

Omständigheterna är oklara.

– Vi misstänker att någon form av brott har begåtts, eventuellt kan det handla om försäljning av stöldgods, vi vet att det förekommit i området tidigare, säger Hans- Jörgen Ostler. presstalesperson vid polisen.

De två väktare som befann sig i området blev uppmärksamma på två män och deras agerande.

Vid konfrontation sprang den ene mannen från platsen medan den andre försökte fly i en bil. Enligt polisen följde en av väktarna efter och det var i den vevan som han blev påkörd.

– Väktaren hamnade på motorhuven, höll sig kvar ett litet tag innan han for av och slungades in i en vägg, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Väktaren fördes med ambulans till sjukhus.

– Det var en rejäl smäll, men han var vaken och talbar när han lastades in i ambulansen. Vid sjukhuset konstaterades att han fått en del skador, bland annat i ansiktet, säger Hans-Jörgen Ostler.

Gärningsmännen söks av polisen och var vid 21.30-tiden fortfarande på fri fot.

– Vi har bra vittnesuppgifter och därmed ett bra utgångsläge för ett gripande, säger Ostler.

Händelsen rubriceras som grovt våld mot tjänsteman.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS