Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Vägglösshundarna markerade vägglöss på Östra

Vägglösshundarna började i dag söka igenom en byggnad på Östra sjukhuset. De markerade vägglöss både i sanerade och nya utrymmen.

Problemen med vägglöss på Östra sjukhuset är inte över. I dag började vägglösshundar söka igenom psykiatrihuset på Östra sjukhuset. De har sökt igenom ungefär hälften av rummen. Hundarna markerade att det fortfarande finns vägglöss i utrymmen som redan har sanerats, de hittade även i nya utrymmen. De fann dem i både patientrum och personalutrymmen.
– Vi återgick dit vi hittat innan och bland annat hittade de i ett av de sanerade rummen. Vi har lister med en glipa i som de kan gömma sig i, men det gör också att de är lättare att komma åt, säger Johan Hägg, driftchef på Västfastigheter.
Vägglössen saneras med värmefläktar.
– Vi kommer tillsammans med Västfastigheter att lägga upp en plan för hur vi på bästa sätt kan genomföra den fortsatta saneringen. På de avdelningar som sökts igenom av hundar vet vi vilka utrymmen som är fria från vägglöss och som vi också kan flytta patienter till vid behov, säger Pia Rydell, verksamhetschef inom psykiatrin på Sahlgrenska universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.
– I och med att vägglöss tar sig in i skrymslen och vrår händer det att några fortfarande är kvar efter sanering och därför måste man genomföra ytterligare sanering, säger Johan Hägg.
– Vi har redan inlett sanering av utrymmen där vi konstaterat vägglöss under dagen. Efter genomsökningen imorgon vet vi hela omfattningen och kan lägga upp en plan för den fortsatta saneringen, säger Johan Hägg i ett pressmeddelande.
I morgon fortsätter hundarna söka efter att söka igenom byggnaden, de kommer även att söka igenom kulverten i huset.
Finns det planer på att stänga ner byggnaden?
– Nej säger Johan Hägg

Han säger att han är säker på att de hittar mer vägglöss.

LÄS ÄVEN: Två avdelningar drabbade av vägglöss på Östra

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.