Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/22

Vädret blir inte wow

Imorgon drar Way out West igång och många hoppas naturligtvis på sol och värme. Så blir det inte.

– Just nu är det lite dystert sommarväder. Det är ganska mulet och lite regnigt, säger vädertjänsten Forecas meteorolog Christoffer Hallgren, strax innan lunch på onsdagen.

Så tillägger han:

– Har ni märkt av någon åska? Det ligger ett åskoväder några mil utanför Göteborg.

Onsdagen ser emellertid ut att bli bättre.

– Det här regnet drar bort och under eftermiddagen blir det uppsprickande väder och ganska soligt. Temperaturerna går upp till strax över 20 eller 21 grader.

På torsdagen ser prognosen snarlik ut. Åtminstone än så länge. Så om man vill satsa på picknick utanför Way out West-området så gör man nog bäst i att ha någon slags presenning med sig att ha under en eventuell picknickfilt. 

– Det blir växlande molnighet och en regnskur kan dra förbi under morgonen eller förmiddagen. Temperaturen kommer att hålla sig omkring 20-21 grader, berättar Forecas meteorolog.

Sämst i helgen

På fredagen blir vädret ännu tråkigare. Sommaren känns avlägsen.

– Det blir det lite kyligare med temperatur kring 18 grader. Det blåser på från havet så då kyls det på, förklarar Hallgren.

Fast snäppet värre blir det till helgen. Då blir vädret riktigt ostabilt, enligt meteorologen. 

– På lördagen kommer det troligtvis regna mitt på dagen, men till senare under eftermiddagen eller kvällen blir det soligt. Däremot blir det kyligare. Just nu ser det ut att bli runt 16 grader.

Söndagen ser ungefär lika tråkig ut som lördagen. 

– Då blir det återigen växlande molnighet och någon lokal skur på dagen. Det kan också komma någon skur mitt på dagen. Temperaturen ligger kvar på drygt 16 grader, säger Christoffer Hallgren.

Kanske lite varmt nästa vecka

Först i mitten av nästa vecka kan det komma en viss ljusning. Prognosen är dock väldigt osäker eftersom det ligger så långt fram i tiden.

– Just nu ser det ut som att varmluft kommer in söderifrån och då stiger temperaturerna. Det ser ut att bli upp till 20 grader varmt ungefär, spår meteorologen.

Hur länge stannar värmen?

– Nån dag bara, dessvärre. Så det ser ut att bli lite varmt på onsdag eller torsdag. Det kan även komma nåt högtryck till helgen nästa vecka. Då kan det bli upp till 20-25 grader, men det är väldigt långt fram och alldeles för osäkert att slå fast, men det är det jag håller tummarna för just nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.