Utredningen om misstänkt våldtäkt på gymnasieskola nedlagd

Utredningen om en misstänkt våldtäkt på en västsvensk gymnasieskola är nedlagd. Den polisanmälde eleven får nu fortsätta sina studier på annat håll.

ANNONS
|

Som GP berättade i förra veckan misstänktes en elev för att ha våldtagit en annan elev på en gymnasieskola i Västsverige. En elev polisanmäldes och stängdes av från skolan. Den förundersökning som inleddes är nu nedlagd.

Den misstänkta våldtäkten ledde dock till intensiva spekulationer på sociala medier både bland elever och vuxna. En bild på en person som hängdes ut som gärningsman fick stor spridning.

– Ryktesspridningen fortsätter och det går inte att informera bort och vår bedömning är att vi inte kan garantera elevens trygghet. Sedan skulle den eleven ändå ha fortsatt sina studier på annat håll i januari och inte varit här efter jul. Det vi gör nu är att vi tidigarelägger flytten och jag tror att det blir bra för honom också, säger skolans högst ansvarige.

ANNONS

Bland kommentarerna på sociala medier återfanns många från föräldrar som var upprörda över bristande information.

På onsdagen hölls föräldramötet för alla i årskurs 1.

– Jag startade med att informera om detta och kopplade det till frågan om trygghet på skolan och jag fick positiva reaktioner från föräldrarna, säger han.

Enligt ansvariga vid skolan hittades flickan i en korridor av skolpersonal sent på eftermiddagen. Hon såg ledsen ut och när personalen började ställa frågor berättade hon vad som hänt och elevhälsan kopplades in och polis tillkallades.

Beslutet om att lägga ner förundersökningen har nu överklagats av flickans föräldrar.

– Min bedömning var att det inte gick att driva ärendet vidare med de uppgifter som fanns. Den misstänkte nekade till brott, ord stod mot ord, och stödbevisning saknades. Efter överklagan kommer jag nu att pröva frågan igen, säger åklagare Thomas Willén.

ANNONS