Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Urspårad spårvagn stoppar trafiken

En spårvagn spårade ur strax söder om Korsvägen under onsdagskvällen. Vagnen blockerade vägen för totalt fyra linjer.

Det var strax efter 21.00 på onsdagskvällen som olyckan inträffade. Spårvagnen, som körde linje 6, spårade ur vid Chalmerstunnelns mynning, i höjd med Getebergsäng, och blockerade därmed vägen för ett flertal andra linjer. Urspårningen skedde i en växel när vagnen var på väg in i i Chalmerstunneln.

– Det är ingen spårvagnstrafik ut till Mölndal. Man kan inte heller trafikera genom Chalmerstunneln i någon riktning, sa Jonatan Nord-Ekfeldt, störningskoordinator på Västtrafik.

Olyckan påverkade linje 2, 4, 6 och 8.

Enligt Västtrafiks störningsjour skulle urspårningen vara åtgärdad vid 23-tiden. Strax innan det klockslaget meddelades också att trafiken åter rullade på platsen.

Enligt Västtrafiks störningsjour kom inte någon till skada vid urspårningen. Det är spårvagnens framvagn som lämnat spåret i vad Jonatan Nord-Ekfeldt beskriver som en "lättare urspårning".'

För de resenärer som påverkades så ordnade Västtrafik fram ersättningsbussar.

Vid 22-tiden pågick bärgningsarbetet på platsen. Fredrik Landgren, utredningsledare på Göteborgs Spårvägar, sa då till GP:s reporter på plats att den tidigare prognosen ser ut att hålla.

– Vi försöker få tillbaka vagnen i spår igen så att vi kan köra bort den och sätta igång trafiken. Jag tror inte det ska ta mer än en timma för att det här ska vara undanröjt, säger han.

Orsaken till olyckan ska i nästa skede utredas.

– Vid alla sådana här händelser så tittar vi i efterhand på vad som kan vara den troliga orsaken för att undvika att det ska hända igen.

Kan du säga redan nu vad som ligger bakom?

– Jag kan gissa men det leder inte så långt. Det kan vara många olika anledningar till att en spårvagn spårar ur, säger Fredrik Landgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.