Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från fredag klockan 12 till söndag midnatt uppmanas göteborgarna inte slösa på dricksvattnet. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT
Från fredag klockan 12 till söndag midnatt uppmanas göteborgarna inte slösa på dricksvattnet. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Uppmaning till göteborgarna – spara på vattnet

Från fredag klockan 12 uppmanas boende i Göteborg och i Mölndal att vara sparsamma med vattnet. Det är inte läge att fylla poolen eller vattna trädgården i helgen för att inte riskera att det ska bli brist på vatten. Anledningen är arbete på den stora matarledningen.

I helgen uppmanar Kretslopp och vatten göteborgarna att vara sparsamma med dricksvattnet. Då är det är inte läge att fylla poolen eller vattna gräsmattan. Uppmaningen gäller från lunchtid klockan 12 på fredag till midnatt, natten till måndag.

Anledningen är att de ska koppla in en ny stor huvudvattenledning för att säkra upp att stadens invånare inte blir utan vatten om någon av matarledningarna går sönder.

– Vi har en stor matarledning från Lackarbäckens vattenverk till Mölndal och mot Frölunda. Vi håller på att bygga en parallell ledning som kommer byggas på i etapper under två år. När vi bygger ut den behöver vi stänga av den ledningen. Då behöver vi hjälpas åt att spara vatten för att inte riskera brist på vatten, säger Roger Andersson, enhetschef Vatten Drift, Kretslopp och vatten.

Han säger att under arbetet kommer vatten tas från fyllda magasin, men för att inte riskera att de sinar måste alla hjälpas åt att spara vatten.

– Det ska bli jättevarmt i helgen då vill man vattna sina trädgård, men fyll då då vattenkannor med vatten innan helgen och använd dem. Samma med poolen: ska den fyllas – gör det innan helgen.

Roger Anderssons uppmaning till göteborgarna är att använda vattnet klokt.

Även boende i Mölndal uppmanas att vara sparsamma med vattnet av samma anledning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.