Det var vid 16-tiden i fredags som dådet ägde rum.
Det var vid 16-tiden i fredags som dådet ägde rum. Bild: Anders Ylander

Uppgifter: Patient på rättspsyk knivhögg läkare utanför Rågården

Det var i fredags som en anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhus knivhöggs utanför den rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg. Det ska röra sig om en patient på Rågården som knivhögg sin läkare på kliniken, enligt uppgifter till GT.

ANNONS
|

Den misstänkte gärningsmannen är enligt GT en man i 60-årsåldern som beviljats permission att röra sig utanför kliniken. Under en sådan permission på fredagseftermiddagen ska han ha knivhuggit sin läkare i halsen. Enligt uppgifterna stod den misstänkte gärningsmannen utanför en entré och attackerade läkaren när han var på väg hem från jobbet.

Läkaren fördes till sjukhus men skadeläget är fortfarande på tisdagen, stabilt.

– Vi har ganska nyligen gripit en man för ärendet på Rågården, sa vakthavande befäl Pernilla Henry till GP strax innan klockan 01.00 natten till lördag.

Häktad

Den misstänkte mannen är sedan tidigare dömd för bland annat hot mot tjänsteman, narkotikabrott och brott mot knivlagen, enligt GT.

ANNONS

Den misstänkte gärningsmannen är häktad misstänkt för mordförsök.

GP har sedan i helgen sökt Sahlgrenska Universitetssjukhus för frågor gällande säkerheten för medarbetarna. Sahlgrenskas verksamhetschef Eirini Alexiou skriver i ett mejl på tisdagen att medarbetaren förväntas bli helt återställd.

”Det är en mycket allvarlig och tragisk händelse och under helgen har våra tankar och insatser främst gått till vår kollega och dennes närstående, men också till att erbjuda stöd till alla medarbetare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, verksamhet Rättspsykiatri. Efter händelsen aktiverades sjukhusets krisberedskap där kris- och personalstöd ingår. Händelsen är polisanmäld och kommer även utredas internt”, skriver hon i mejlet.

I övrigt finns det ingen ytterligare information att ge om händelsen, avslutar hon mejlet med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS