Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Vilhelm Stokstad /Claudio Bresciani TT

Ungt par rånade i natt

En ung man och hans flickvän var sent inatt på väg hem från stan när rånare dök upp vid en hållplats i Kungsbacka. Mannen blev av med sin mobiltelefon, och han är en av flera män som blivit rånade under lördagsnatten i Västsverige.

Det var vid 03.40 som polis larmades om rånet i Kungsbacka. Den unge mannen hade strax innan gått hemåt tillsammans med sin flickvän, och vid en hållplats på Blåklintsvägen ska mannen ha blivit attackerad av flera personer.

– Hur många vet vi inte i nuläget, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i Region Väst.

– Han ska ha blivit misshandlad i någon form, men det är oklart om han blivit sparkad eller om man har använt tillhygge.


Mannen ska ha känt sig öm över hela kroppen, men det är oklart om han behövt vård för sina skador.

– Flickvännen ska ha klarat sig oskadd, säger Nyman.

Mannen blev av med sin mobiltelefon, och inga misstänkta har gripits för gärningen. Ytterligare minst tre personrån inträffade i natt, varav ett var något allvarligare än de andra. 

– I Majorna blev en person skuren, säger Nyman, om händelsen som inträffade vid 00.30-tiden inatt. 


En man hade då varit ute och slängt sopor när en okänd man kom fram till honom och frågade om en cigarett. Plötsligt tog mannen fram en kniv och krävde offrets mobil, men fick nej. I samband med det blev det bråk och offret blev knivskuren i bröstet. Polisens sökning i området med hundpatrull ledde inte till några gripanden.

LÄS MER: Man rånad och knivskuren - förd i ambulans till sjukhus

Offrets skador beskrivs som lindriga av Sahlgrenskas pressjour på söndagsmorgonen. 

Tidigare under lördagskvällen skedde två andra på olika platser i Göteborg. Strax efter 22 blev en av man överfallen i en gångtunnel i Angered. Rånaren tryckte upp honom mot en vägg och sökte igenom offrets fickor, innan han lämnade platsen men offrets pengar och halsband. 

Något senare, vid 00.25, är det en man som tar ut pengar ur en bankomat i Nordstan. Strax efter dyker två män som håller fast honom och tar pengarna som mannen just tagit ut.

– De allra flesta bankomater har kameraövervakning och vi ska givetvis titta på det i det här fallet, men om det inte är en impulshandling av rånarna väntar de oftast till att de kommer ur kamerans vinkel innan de slår till, säger Nyman.

Ingen har gripits som misstänkt för rånet i Angered, trots sök i området. Ingen misstänkt finns heller i nuäget för rånet i Nordstan. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.