Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ungdomsgäng i stenattack mot linjebussar

Två linjebussar i Mölndals kommun attackerades i natt med stenar. Enligt en av chaufförerna ska stenarna ha kastas mot fronten av bussen som han körde.
– Det här har skett vid två olika tillfällen mellan 23.40 och 00.30-tiden, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Attackerna ska ha skett längs en linjebuss mellan Lövgatan och Tallkottegatan samt mellan hållplatserna Heleneviksvägen och Helenedal som ligger i närheten av Stensjön och Rådasjön i Mölndals kommun.

– Stenarna ska ha träffat bussen i fronten. Det står ingenting om att de ska ha krossat någon ruta, utan de verkar ha träffat plåten fram till, säger Thomas Fuxborg.

Polisen larmades sent

Vid den första händelsen ska chauffören inte ha uppmärksammat vilka de var som kastade stenarna, vid den andra händelsen ska chauffören framför allt lagt märkte till hur en ungdom kastade sten mot bussen.

Då polisen larmades om den senare attacken först en halvtimme efter att den inträffade, fanns det enligt Thomas Fuxborg begränsade möjligheter till att åka ut och söka efter ungdomarna.

– Chauffören ringde till oss via 114 14 först när han kom tillbaka till sin station. Vi sa till honom att han ska ringa 112 om det inträffar igen då det ger oss bättre möjligheter att kunna göra något.

Med anledning av stenkastningen ställdes senare en avgång av buss 753 som kör den aktuella sträckan in.

LÄS MER: Ungdomar sköt smällare i spårvagn

Attackerna rubriceras av polisen som skadegörelse och är två av flera attacker mot linjebussar de senaste dagarna i Västsverige.

Under söndagskvällen attackerades bland annat en spårvagn med smällare vid Rambergsvallens spårvagnshållplats på Hisingen och på Dalaberg i Uddevalla besköts sent på lördagskvällen i nattbuss med vad polisen misstänker var en luftpistol.

LÄS MER: Nattbuss attackerades av ungdomsgäng

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.