Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ungdomar poserade med pistolliknande föremål vid bad

Polisen ryckte ut till Näsets badplats efter larm om ungdomar som poserade med pistolliknande föremål.
– Det är inte bra att vifta med vapenliknande föremål på allmän plats, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Strax innan klockan 18 på fredagskvällen larmades polisen till Näsets badplats efter att oroliga badgäster sett ett antal killar i 15-årsåldern med vapenliknande föremål.

– Vi anträffar killarna på plats, då är det en soft air gun och en vattenpistol som de poserat med och tagit bilder med på stranden, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Det var efter att andra badgäster på plats observerat ungdomarna och blivit oroliga som polisen åkte ut på larmet. På plats tog de soft air gun-pistolen i beslag och polisen upprättade en anmälan till socialnämnden, en så kallad SOL 14.

Enligt polisens hemsida får den som är under 18 år inte använda ett luftvapen, som en soft air gun, utan uppsikt av en vuxen person.

– Vid det här fallet har man gjort bedömning att det fanns grunder att förverka den. Det är inte bra att vifta med vapenliknande föremål på allmän plats. Det är oerhört svårt att på avstånd bedöma om de är riktiga, säger Fredrik Svedemyr.

Huruvida ungdomarna fick behålla vattenpistolen är oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.