Ungdomar kastade sten i Trädgårdsföreningen

15-20 ungdomar kastade under fredagskvällen sten mot vakter i Trädgårdsföreningen. Polisen omhändertog tre ungdomar. En ska ha burit kniv.

ANNONS
|

Det var vid kvart i sju på fredagskvällen som polisen larmades till Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg. 15-20 ungdomar i övre tonåren kastade då sten mot flera ordningsvakter.

Vad som orsakade bråket är ännu oklart.

– Vi var där rätt snabbt, på fem minuter, men då sprang de åt alla håll. Vi fick tag på sex stycken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen ska ha kommit till skada i stenkastningen. Polisen kontrollerar de ungdomar de får tag på och tre får åka med till station för störande av allmän ordning. Ingen är dock gripen.

– De är omhändertagna för att kyla av sig, säger Peter Adlersson.

ANNONS

En av ungdomarna var under 15 år och har därför körts hem till vårdnadshavare i stället.

– Det skrivs troligen en anmälan till försök till våld mot tjänsteman, säger Peter Adlersson.

Han berättar även att en av ungdomarna hade kniv på sig och att en anmälan om brott mot knivlagen kommer skrivas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS