Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist bjuder in unga läsare att prenumerera på GP under EU-valet. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera
Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist bjuder in unga läsare att prenumerera på GP under EU-valet. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Unga väljare erbjuds GP-prenumeration för 1 kr

Göteborgs-Posten ger alla som är under 30 år möjlighet att prenumerera digitalt, både på sajt och e-tidning, för 1 krona i två månader. Orsaken är det annalkande EU-valet, som har lågt valdeltagande bland unga väljare.

Den 26 maj är det EU-val i Sverige. Göteborgs-Posten satsar på sin bevakning av valet till Europaparlamentet genom att utöka rapporteringen, både från Bryssel och Göteborg.

Samtidigt är valdeltagandet i EU-valet generellt lågt, och som lägst bland väljare under 30 år. Endast 46,2 procent i åldrarna 18-29 år deltog i Europaparlamentsvalet 2014.

Vill öka intresset för EU-valet

Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist menar att medierna har ett viktigt uppdrag när det gäller att bidra till demokratiprocessen samt att öka intresset för EU-valet. Därför slår man nu upp portarna till tidningens journalistik.

LÄS MER: Unikt erbjudande till dig under 30

– Vi ger nu unga möjligheten att ta del av vår bevakning av EU-valet och all annan journalistik i stort sett gratis. Alla som är under 30 kan prenumerera på både sajt och eGP över EU-valet för bara 1 krona, berättar han.

EU-valsajt med valkompass

GP:s bevakning av EU-valet består bland mycket annat av en dedikerad EU-valsreporter, utlandsreporter Jan Höglund och politikreporter Arne Larsson analyserar och förklarar, och Europakorrespondenten Hanna Rydén rapporterar hem från Bryssel.

På GP:s valsajt kan läsare även förbereda sig inför valet genom att testa sina åsikter mot partiernas i EU-valkompassen.

LÄS MER: Besök GP:s EU-valsajt med valkompass och senaste nytt

– Den givna målsättningen är att förklara varför din röst är viktig och ge kunskap om hur EU påverkar västsvenskens vardag, säger Christofer Ahlqvist.

Kampanj: EU-valet Under 30 år Digital

I prenumerationen ingår eGP, som är den digitala versionen av papperstidningen som du läser i din mobil, surfplatta eller dator. Du kommer dessutom åt all vår kvalitetsjournalistik på GP.se.

Länk till erbjudandet!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.