Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ung man utsatt för rånförsök i Lerum – två gripna

En man i 20-års åldern utsattes för ett misstänkt rånförsök i centrala Lerum på söndagseftermiddagen av två misstänkta gärningsmän. En av männen greps snabbt av polis och något senare även gärningsman nummer två.

Klockan 15.40 på söndagen larmades polisen till centrala Lerum där en man ska ha blivit utsatt för ett knivhot av två gärningsmän. Vid ankomsten konstaterade polisen att det i själva verket handlade om ett försök till rån. Gärningsmännen var ute efter pengar och ska i samband med händelsen ha visat en kniv.

– På något sätt lyckades mannen i 20-årsåldern ta sig ur det här och ta sig därifrån, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid ledningscentralen för Storgöteborg.

Enligt polisen tog sig gärningsmännen till Lerums tågstation, där en av de misstänkta påträffades och greps av polis. Gärningsmännen är i övre tonåren och den misstänkte gärningsmannen som lyckades fly identifierades snabbt.

– Vi har hämtat in honom nu och det är klarlagt att brottsmisstanken är försök till rån, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid ledningscentralen för Storgöteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.