Ung man skjuten i Rannebergen

En stor polisinsats har pågick under lördagskvällen i Rannebergen. Detta då en yngre man hittats skjuten i en trappuppgång i området. Enligt polisen är mannen lindrigt skadad.

ANNONS
|

Mannen, som är i 20-årsåldern, påträffades skottskadad i en trappuppgång på en adress i Rannebergen. Enligt polisen rör det sig om lindriga skador.

En stor polisinsats kopplades till händelsen. Flera patruller inklusive hundförare har varit inblandade sökandet efter eventuella gärningsmän.

– Flera personer har tagits in till förhör. Men ingen av dessa är i nuläget misstänkt för brotten, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vapen taget i beslag

Under utredningen har ett vapen anträffats och tagits i beslag. Polisen vill dock inte gå in på detaljer kring detta fynd.

En förundersökning har påbörjats under rubriceringen mordförsök och grovt vapenbrott.

Den skadade mannen, som inte bor i stadsdelen, är känd av polisen:

ANNONS

– Ja, vi vet vem han är, konstaterar Josarp.

En teknisk undersökning har gjorts och avspärrningen var på söndagsmorgonen hävd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS