Ung man rånad på spårvagn

Under onsdagseftermiddagen blev en ung man rånad på en spårvagn i Göteborg. Polisen säger att man har ett bra signalement på gärningsmannen och att man tittar närmare på ett liknande rån.
– Det påminner om detta, säger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson, som också konstaterar att rånen blir allt mer frekventa.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen blev en ung man rånad på en spårvagn på väg mot Angered i Göteborg. Larmet kom in strax efter klockan fyra och polisen uppger att de nu tittar närmare på en annat rån.

– Det påminner om detta, säger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson, som också konstaterar att rånen blir allt mer frekventa.

– Också rån mot unga blir allt mer frekventa, säger Stefan Gustafsson.

I detta fallet har gärningsmannen gått fram till rånoffret, satt sig bredvid och sagt att han har en kniv i fickan och sen tvingat sig till offrets mobil och hörlurar. Sen har han rotat igenom hans ryggsäck och då också kommit över en parfymflaska. Han har också krävt offret på hans bankomatkort, men inte fått något, då offret inte hade det på sig.

ANNONS

Bra signalement

Signalementet på gärningsmannen ska vara bra. Eftersom rånet skedde på en spårvagn kan polisen också gå igenom filmen från övervakningskamerorna. Polisen har under eftermiddagen sökt efter gärningsmannen men i nuläget är ingen gripen.

– Men vi har ett bra signalement, säger Stefan Gustafsson och fortsätter att förklara att rånoffret kan ha valts ut av gärningsmannen på grund av att han lyssnade på musik.

– Eftersom han hade hörlurar så bekräftade han ju också samtidigt att han hade en mobiltelefon, säger han och fortsätter.

– Men det är aldrig ett rånoffers fel att denna blir rånad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS