En 22-årig man sitter anhållen, misstänkt för mord, efter onsdagens våldsdåd i Frölunda.
En 22-årig man sitter anhållen, misstänkt för mord, efter onsdagens våldsdåd i Frölunda.

Ung man anhållen efter mord i Frölunda

Den man i 30-årsåldern som skadades svårt vid ett bråk i Frölunda på onsdagskvällen avled senare. Polisen kunde snabbt gripa en 22-årig man, som pekats ut som gärningsman. Han sitter anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

ANNONS
LocationVästra Frölunda||

Larmet kom in vid 18-tiden på onsdagen sedan polisen fått uppgifter om ett slagsmål i Västra Frölunda. Det skedde i anslutning till ett jour- och korttidsboende i stadsdelen i Järnbrott.

Polisen skickade flera enheter till platsen och grep omgående en av de inblandade. Det skedde i anslutning till anläggningen. Den andre fördes i ambulans till sjukhus.

Stick- eller skärvapen

Enligt Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst, hade ett slagsmål med stick- eller skärvapen utbrutit mellan två män.

Inledningsvis uppgav polisen att en man i 30-årsåldern var död, senare att han var svårt skadad. En uppgift som slutligen korrigerades igen.

– Mannen är död. Oklarheten från vår sida handlade om mannens anhöriga underrättats eller inte. De är underrättade. Än så länge är motivbilden till dådet ytterst diffus, säger Hans Jörgen Ostler.

ANNONS

22-åringen anhölls under onsdagskvällen av jouråklagare.

Flera domar

– Det finns inte mycket mer att säga i nuläget. Ett bråk mellan två personer på boendet och det hela slutar med att en av dem blir knivhuggen till döds. En man kommer att begäras häktad under fredagen eller under helgen, summerar kammaråklagare Sara Toreskog.

Det är oklart vad som utlöste tumultet. Vittnen till händelsen har hörts. Polisen har under natten genomfört teknisk undersökning på platsen.

22-åringen är känd av polisen. Han dömdes nyligen i Göteborgs tingsrätt för narkotikabrott.

Hans belastningsregister innehåller också grövre brott, i form av misshandel, rån, rånförsök och olaga hot.

Tredje dödsfallet

Mannen har under flera år varit föremål för olika samhällsinsatser, på grund av sin missbruksproblematik.

22-åringen har i under de inledande förhören förnekat brott.

– Vi har i övrigt inga kommentar att ge, konstaterar advokat Karin Bennarsten.

Onsdagens våldsdåd i Järnbrott var det tredje hittills i år inom polisregion Väst som slutat i dödsfall.

• Den 7 januari blev en man ihjälstucken i en lägenhet i Högsbo. I det fallet sitter en 32-årig man häktad.

• Den 29 januari avled en man i 60-årsåldern efter ett familjebråk i Åsa i Kungsbacka kommun. Hans särbo är frihetsberövad i det ärendet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS