Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Ung kvinna hittad död i bostad – två personer anhållna

Två män sitter alltjämt anhållna, sedan en minderårig tjej påträffats avliden i en lägenhet på Hisingen på måndagen.
– Det har varit narkotika inblandat och vi måste klargöra vilken roll de här personerna haft i flickans död, konstaterar kammaråklagare Christoffer Ohlson, som leder förundersökningen.

Göteborgspolisen larmades under måndagseftermiddagen till en bostad på Hisingen i Göteborg. Där hittades alltså en minderårig tjej död.

På plats fanns också en man i 20-årsåldern och en betydligt äldre man.

Omständigheterna var sådana att polisen misstänkte brott och de bägge männen anhölls under kvällen, under rubriceringen för vållande till annans död.

Inga yttre skador

– Vi har inte så enormt mycket att gå på i nuläget. Den definitiva dödsorsaken är inte fastställd, men flickan har i alla fall inga yttre skador, säger Christoffer Ohlson.

Om dödsfallet är narkotikarelaterat, hur kan det då samtidigt vara fråga om ett vållande?

– Ja, rent generellt är de vanligaste fallen sådana som har med till exempel fentanyl att göra. Vi behöver ta reda på hur flickan kom över substansen som dödat henne och vilken mån de andra personerna varit drivande i att hon fick i sig preparatet, betonar åklagaren.

Förklaringsbörda

Initialt handlade det om anklagelser om mord, men misstankarna skrevs ganska snabbt ner till vållande till annans död.

– Vi hoppas kunna snabbutreda det här ärendet. Som vi ser det har de två männen alla skäl att förklara sig. De har hittills inte sagt någonting alls i inledande förhör, säger Christoffer Ohlson.

En av de båda anhållna förekommer i ett annat narkotikaärende. Deras inbördes relation till den unga tjejen är ännu oklar.

Tid till häktning

Åklagaren har fram till på torsdag på sig att besluta om en eventuell häktningsbegäran.

Polisen vill i nuläget inte gå in djupare på detaljerna kring utredningen eller varför brottsrubriceringen ändrades.

– Allt jag kan säga är att mord kräver ju uppsåt, vilket inte är fallet med vållande till annans död, säger Peter Nordengard, vakthavande vid polisen i Region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.